
Darjeeling tea elkészítése:
- Személyenként 3 g szárított tea levelet tegyünk a kannába
- majd öntsük rá személyenként 2 dl 95 C°-os vizet.
- 2 perc ázás után fél perces kóstolással teszteljük ki az ázási időt.
- Ne áztassuk 4 perc-nél tovább az első alkalommal .
- Öntsük fel többször egyre hosszabb ázási idővel.
Darjeeling teáról röviden
Nyugat-Bengálból származó híres indiai tea a Darjeeling. Amelyet a tartományról neveztek el. A teacserjéket 2000 méter felett gondozzák, ennek köszönhetően az itteni teacserjék íz anyagokban és antioxidánsokban sokkal gazdagabbak.
Ez ízvilágukban is megmutatkozik. Fűszeres, gyömülcsös, édeskés íze miatt érdemes önmagában fogyasztani. Egy igazi délutáni beszélgetős társasági teáról van szó.
Az első szedésű Darjeeling aromái lágyabbak, könyedebb fekete tea. Kellemes íze miatt, úgy becézik, hogy "A teák pezsgője".
További információk
Tömeg | 50 g |
---|
Értékelések
Még nincsenek értékelések.