
Bancha tea elkészítése:
- 3 g szárított tea levelet tegyünk a kannába
- majd öntsük rá 2 dl 80 C°-os vizet. 2 perc ázás után
- fél perces kóstolással teszteljük ki az ázási időt.
- Ne áztassuk 4 perc-nél tovább az első alkalommal.
- Öntsük fel többször egyre hosszabb ázási idővel.
Bancha tea
Japánban a mindennapok teája a Bancha. A prémium és dárga teák mellé kellet egy elérhetőbb kategória is a Japán köznépnek. A bancha tea alapanyagáúl szolgáló tea levelek viszonylag késői szüretelésüek. A nagykedvenc Sencha-hoz képest. Bancha tea leveleit több féle képpen is kezelik, így jó pár változat létezik belőle. Van ahol párolás helyett pirítják wokban vagy sütik így mindegyik változat más más ízvilágú.
Az általunk forgalmazott tasakunkban a párolt változat található, melynek íze enyhe, kellemes, füves.
Bancha tea hatása
Koffein tartalma alacsony így nyugodtan folyaszthatjuk délután is. A zöldteák köztudottan, élénkítik a szellemet és nyugtatják a testet. Egy frissítő főzet készíthető belőle, felpörgeti az anyagcserét.
További információk
Tömeg | 50 g |
---|
Értékelések
Még nincsenek értékelések.